Algemene info

​​Welkom op onze website. Hier vind je alle informatie over onze scouts en onze werking. Momenteel tellen we 440 leden en 52 leiders/leidsters. Dat maakt ons de derde grootste scouts van Vlaanderen! Hier zijn helaas ook nadelen aan verbonden, zo moeten we elk jaar enthousiaste kinderen en ouders teleurstellen omdat de maximumcapaciteit van bepaalde takken bereikt is. Alle info hierover vind je onder het tab Inschrijvingsinfo

De vergaderingen lopen van eind september (grote openingsdag) tot eind juni ("laatste vergadering") en worden gevolgd door een superleuk kamp! Alle info over de vergaderingen per tak zijn te vinden in de programmaboekjes die de leiding aan het begin van het jaar uitdeelt. Voor de kleine takken is dit telkens op zondag van 14u tot 17u, de vergaderingen van de grote takken duren tot 18u. Je kan de boekjes ook op onze site raadplegen via het tab Programmaboekjes.

Ons scoutsjaar eindigt traditioneel met de kampen. Door ons grote ledenaantal is het onmogelijk om met z'n allen op kamp te gaan, daarom trekt elke tak er afzonderlijk op uit. Voor de kleine takken is dit steeds in een gebouw. De Kapoenen gaan 5 nachtjes op kamp, Wouters/Welpen/Kabouters 7 nachten. De kampen van de grote takken zijn steeds tentenkampen, met uitzondering van het driejaarlijks buitenlands kamp van de Gidsen en Verkenners. In de zomer van 2017 zijn onze Givers naar Spanje getrokken, het volgende buitenlandse kamp is dus in de zomer van 2020. De grote takken gaan altijd 10 nachten op kamp. Wie waar en wanneer op kamp gaat vind je onder het tab Kampen.

Onze scouts is een beetje uniek door onze twee locaties. In vaktaal wordt er wel eens gesproken over "Den Doren" en "het Centrum" (of de Witte Villa). Maar wie vind je nu precies waar? Op Den Doren vind je Kapoenen Doren, de Wouters, de Jong-Givers en de Jin. Alle andere takken spreken, tenzij anders vermeld, elke zondag af op het Centrum. De adressen van beide locaties vind je onder het tab Contact.

Een scout/gids is geen scout/gids zonder uniform. Hier hechten we dan ook waarde aan. Het uniform zorgt ervoor dat op de scouts iedereen gelijk is en we gemakkelijk te herkennen zijn wanneer we op stap gaan. Voor de kapoenen maken we graag een uitzondering, zij kunnen bij hun leiding voor €10 een kapoenentshirt aankopen (dit is niet verplicht). We vragen hen wel om de groepsdas te dragen. Voor alle andere takken vragen we een piekfijn uniform: een groene rok/broek, een scoutshemd en de groepsdas. Groene broeken/rokken en het hemd zijn te koop in de Hopper. Een groepsdas kan je bij ons kopen voor €10. Omdat we ons bewust zijn van de kost die dit uniform met zich meebrengt hebben we sinds kort een tweedehandsdienst opgericht. Hier kan je uniformstukken ruilen, doneren of kopen aan een democratische prijs. Meer info over onze tweedehandsdienst vind je onder het tab Tweedehandsdienst

In deze tijden van smartphones en opkomende multimedia houden we nog graag vast aan ons driemaandelijks tijdschrift: de WeetteWah. Hierin kan je leuke verslagen lezen van alle takken, wat de leiding zo uitsteekt buiten de zondagnamiddagen en nog vele meer. Je kan de Weettewah ook op onze site raadplegen via het tab WeetteWah!

Wil je graag meer weten of heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan gerust een mailtje naar groepsleiding@scoutsherent.be. We staan steeds paraat!